Monday, 17 September 2012

PASTA SPIRAL BOLOGNESE

Di Penghujung Syawal

Assalamualaikum...
Pasta spiral ni biasanya Tie hidang untuk breakfast atau kadang2 menu lunch. Anak2 suka tapi hubby kurang gemar sikit. Kalau nak buat jamuan hidangan ni paling cepat. Pasta ni Tie masukkan cili sedikit supaya ada rasa asia sedikit.
Dah hujung2 syawal ramai pulak tetamu yang datang rumah nak2 cuti satu malaysia ni. Tapi takpe
Tie memang suka tetamu datang rumah. Boleh makan ramai2. Itu lagi meriahkan.
Jomla kita tengok resipi Pasta Spiral Goreng yang famous kat rumah Tie ni
RESIPI: Pasta Spiral Goreng Ala Bolognese
Bhn2
Pasta Spiral 1 bungkus
Sos Leego Bolognese Chunky Tomato
Cili kering blend-3-4 sudu besar
Bawang Besar 1 biji diporong dadu
Ayam cincang diperap lada putih dan garam
Sotong direbus setengah masak bersama garam dan bawang putih diketuk
Method
Ayam digoreng dengan minyak sedikit dan ketepikan. Pasta direbus dan letak sedikit garam didalam air pasta, ketepikan.
Tumis bawang besar dan cili sampai pecah minyak. Masukkan sos bolognese dan biarkan mendidih. Masukkan ayam dan sotong. Dan kacau sebati. Masukkan pasta, dan perasakan dengan garam dan gula.

No comments:

Post a Comment