Saturday, 31 May 2014

Buttermilk Cake

HAPPY HOLIDAY


Displaying share.jpg
Assalamualaikum....
Kebetulan Bonda tersayang nak dtg rumah so Tie buat jamuan makan tengahari , adik2 yg duduk sekitar sini pun boleh makan bersama-sama.
Hari ni Tie buat dessert buttermilk cake and cream cheese frosting habiskan cream cheese yang red velvet hari tu. Frosting kalau nak tahan lama mesti letak dlm freezer. So kalau nak guna defrost sekejap then whip balik, settle . Sedap macam fresh made.



Displaying share.jpg

Resipi seperti berikut:-http://www.joyofbaking.com/CoconutCake.html
Tie dah olah /ubah resipi diatas menggunakan tepung kek dan antara peminat kek ialah Irsyad, Wafi, Sofea, Af dan Che Na.

Displaying share.jpgDisplaying share.jpg

Antara menu yang kami sediakan, fruit salad buah-buahan seperti raspberry, starwberry, grapes(belah dua), pear, apple 4 biji dipotong dan direndam didlm air garam supaya x lebam. Gabungan nestle cream & lady choice mayo memang mengancam,
Displaying share.jpgDisplaying share.jpg
Apple yg diptg dadu dan last letak kismis california...Antara favorite my bonda, sister(Che Eny) & Syazwina.

Menu lain Nasi ,ayam kampung, sambal, ulam, singgang tulang, ikan bakar...pehhhh berpeluh makan..



No comments:

Post a Comment