Thursday 30 May 2013

MEAT FILO PASTRY

SCHOOL HOLIDAY
Assalamualaikum...
Breakfast pagi ni Tie guna lebihan inti karipap dan bentukkan filo pastry seperti mangkuk diatas.
Filo pastry sangat mudah dan senang. Sedap dan rangup keistimewaannya. Dimakan pabila masih panas.
Tie menggunakan Muffin tray untuk bentukkan filo pastry. Bakar di dalam oven 170C selama 15 minit. Kemudian masukkan inti karipap dan bakar selama 5 minit.
Hari ni Tie ambil cuti semata2 nak luangkan masa dengan anak2 tersayang.
Kebetulan adik dan mak berpuasa hari ni, filo pastri inti daging ni Tie simpan sedikit untuk mereka yang berpuasa.
Ada lebihah gumpaste Tie cuba buat carnation flower. Hmm Cantik tapi kena tunggu 24hrs untuk kering. So kena plan awal2 kalau nak buat any flower untuk digubah atas kek.
Hari ni juga Tie menggunakan masa yang terluang mengemas bilik tidur bersama hubby.
Tie ubahsuai kedudukan dressing table, table lamp dan juga katil. Tie memang seronok tengok perhiasan rumah Tie berwarna putih. Rasa Lapang dan tenang. Macam ditepi pantai...
Kebanyakan perabut Tie beli kat Ikea , harganya tak semahal SSF tapi tak seglam SSF. memadai kita bersederhana.
Enjoy little LadyBird
HAPPY HOLIDAY :)





No comments:

Post a Comment