Saturday 19 January 2013

SARDIN OLIVE OIL MASAK KICAP

MASAK SONANG2JE...
Assalamualaikum...Terima Kasih kepada yang sudi singgah di blog rosywhite kitchen..hari ni takde apa yang Tie nak share. Kebetulan pergi di giant ternampak sardin dalam can yang sangat cute new branding atau new product.
Tie pun terus capai dan beli dah nak try resipi Tie sendiri yang simple saje.
Actually macam2 jenis sardin product baru ni seperti teriyaki, olive oil dll
Jom kita tengok Resipi yang simple ni
Sardin extra virgin Oil
Bawang putih-1 ulas-diblend
Bawang merah-3 ulas-diblend
Bawang besar-1/2 biji-diblend
Kicap Pekat ABC-2 sudu besar
kicap masin-1/2 sudu besar
Sos Cili-2 sudu besar
Sos Tiram-1 sudu besar
Air-2 cawan
Method
Tuang minyak(olive) didalam tin sardin untuk menumis bhn blend. Masukkan campuran kicap dan sos cili dan tiram.Masukkan Air dan Biarkan sampai mendidih Masukkan sardin. Letakkan daun ketumbar sebagai hiasan.
SENANGKAN...
UNTUK BREAKFAST TIE SUKA HIDANG BIHUN GORENG
RESEPI BIHUN ANDA BOLEH DAPAT DISINI



BIHUN GORENG NI LAGI SEDAP DIHIDANG BERSAMA AYAM GORENG
WAH MEMANG KENYANG NI!!

No comments:

Post a Comment