SWEET TIME
Assalamualaikum..
Cubaan pertama untuk macaroon, nampaknya success...tak susah sangat kalau anda ikut tips tips seperti dlm blog2 masakan
Tips Pertama:
Ayak ground almond and icing sugar
Tips Ke-2:
Rehatkan mecaroon sampai tak melekat sebelum masuk dlm oven
Tips ke-3:
Pastikan oven suhu yang tidak terlampau panas ~150C dan bakar selama 15-20 minit.Tie rasa 20 minit memang dah cukup.
Tips Ke-4:
Simpan didlm bekas udara didlm fridge.
Bhn2
80 gm putih telur
65 gula gula castor
80 gm ground almond-ayak
140 gm gula icing-ayak
Pukul putih telur & gula castor sampai bertanduk
kaup balik almond dan icing sugar sampai flowable batter
Bulatkan parchment paper dgn duit 50 sen
Pipekan macaroon batter bulat2
Biarkan selama 20-30 minit sampai tidak melekat dijari
Masukkan dlm oven dan bakar selama 20 minit.
Rehatkan macaroon yang masak dan apabila sudah sejuk simpan di dlm fridge.
Sapukan blueberry jam untuk dapat rasa yang terbaik.
ENJOY!! |
HOKKAIDO CHIFFON CUPCAKES UNTUK MY COUSIN AFIQAH.. |
HAPPY BIRTHDAY MY LOVELY COUSIN |
Untuk cup yang kecil molek ni Tie dapat 21 bekas dlm satu adunan.
No comments:
Post a Comment