Wednesday, 11 September 2013

HAPPY BIRTHDAY AND ANNIVERSARY 20 YEARS

banyak lagi yang perlu diperbaiki dlm hubungan kami...
Assalamualaikum...
Besok Tie akan bertolak ke Penang bersama kawan baru ...
Hari ni Tie sempat cuba resipi kak citrasawan tapi tak berapa menjadi puff nya...sebab ada step2 yang Tie x follow betul2..konon nak cepat , tengok tak gebukan..
Lain kali Tie akan follow betul2..
Tie buat creme puff hari ni bukan apa, semalam ada lebihan vanilla custard dr hokkaido chiffon cupcake tak nak bazir , boleh guna dlm creme puff pula...Planning mesti baik punya..
Antara menu dinner last night
Kambing Bakar, Calamari Ring, Ice cream Strawberry Yogurt, Hokkaido Chiffon cupcakes, Bakes slices potato, ayam masak kicap..
KAMBING BAKAR
Tie perap kambing dgn olive oil, blackpepper, garam, honey, sos lada hitam sarawak, oregano, dried parsley selama 4-5 jam . Then grill dgn pan grill cast iron selama 4 minit setiap satu side then alih side yg satu lagi pun memerlukan masa 4 minit juga.
Kentang bakar ni cuma untu side dish saje. Tie potong menggunakan food processor then tabur garam & blackpepper bakar dlm oven sampai dia rangup.
Ice Cream Strawberry Yogurt Tie pernah publish sebelum ni..dan tg lain 2 tu instant saje...



No comments:

Post a Comment