Monday, 8 April 2013

BAKE LOBSTER

DISEBALIK LAHAD DATU ....
Assalamualaikum...
Alhamdullillah hari ni berjaya juga buat homemade lobster,,
Lobster ni Hubby beli kerana kali kedua terpaksa bergegas ke Lahad Datu atas urusan kerja dan gangguan perceroboh. Terpaksa pergi kerana tugas...
Resipi ni Tie pinjam dari Rasa malaysia dengan gubahan sikit2 dengan bahan2 apa yang ada kat Rumah.
Jom Tengok Resipi
Lobster saiz kecil 3 ekor RM60..dah mahal tu...
Parmesan cheese
Daun ketumbar-1 genggam
Parsley Flake- 1 sudu kecil
Dried Tyme-1 sudu kecil
Heavy Cream
Garlic cincang halus-4 ulas
Butter
Garam
Black Pepper
Tepung gandum
Method
Potong lobster atau belah dua. Cuci bersih. Taburkan garam dan black pepper- lobster. Tumis butter dan garlic sampai wangi, masukkan cream hingga boil. masukkan Garam secukup rasa. Masukkan dried tyme, parsley dan daun ketubar yang dicincang halus. Letakkan tepung gandum sedikit sehingga kuah pekat.
Curahkan adunan cream ke atas lobster dan taburkan parmesan cheese sebanyak mungkin sehingga menutupi isi lobster.
Bakar lobster selama 25-30 minit pada suhu 190C.
SELAMAT MENJAMU SELERA...
Thanks Kak Ina Choc. Cake Order



No comments:

Post a Comment