Assalamualaikum...
Hari Jumaat Hubby terpaksa buat minor operation kat Tropicana Medical Center. Habis kerja kami bergegas ke hospital dan menunggu sampai 9 mlm di depan operation theater. Alhamdullilah semuanya selamat. Hari Isnin hospital benarkan hubby discharge. So lega kerana tak perlu kami anakberanak bergegas ulang alik ke hospital.
Kebetulan pada masa yang sama ada tiga tempahan dari kawan2.
Terima Kasih Komathy, K.Ina dan Rajesh atas tempahan anda. |
Jom kita tengok resipi
1 pkt sphagetti jenis halus
1 tin leego bolognese sauce
1 paket daging cincang
10 ekor udang harimau
1 labu bawang besar*
2 ulas bawang putih*
cili kering-blend
Untuk perapan daging
oregano
garam
lada putih
lada hitam
cili flake
amoumt pearapan bergantung pada amount daging
Untuk Udang
rebus udang dengan sedikit garam dan bawang putih
Untuk sphagetti
masakkan air sehingga mendidih masukkan garam dan masukkan sphagetti
masak sampai lembut
Untuk sauce
Tumis bhn kisar* dan cili blend dgn olive oil dan masukkan 1 tin bolognese leego sauce
masukkan garam dan gula secukup rasa.
Masukkan udang dan daging yang telah dimasak sedikit bersama bhn perapan.
Boleh dihidang.
SELAMAT MENJAMU SELERA!! |
No comments:
Post a Comment