Tuesday, 11 December 2012

CINNAMON ROLL BREAD

TEA BREAK
ASSALAMUALAIKUM..AMPUN TUANKU..HARI NI BIRTHDAY SULTAN SELANGOR..
kepada kawan2 yang sudi membaca blog rosywhitekitchen...
Tie mencuba cinnamon roll tapi dimasukkan kedalam cup cake paper supaya senang untuk dimakan.
Cinnamon Roll Tie mengguna resipi roti yang sama cuma part nak tabur brown sugar itu berlainan dari resipi asal.
 Keadaan roti yang sebelum dibakar. Resipi asal boleh dirujuk mana2 resipi roti yang biasa Tie buat. dan Resipi kali ini selepas Tie menunggu 45 minit untuk roti mengembang ; selepas itu canaikan roti empat segi tepat dan tabur gulapasir dan cinnamon dalam ratio 3sudu besar: 1/3 sudu kecil cinnamon.
taburkan kismis dan ceri ikut kegemaran anak2 kamu. Tie gulung dan masukkan kedalam paper cupcake supaya senang berbentuk.
Roti yang selepas dibakar.
Total Masa Meroti=3 hrs
Masa yang diambil untuk mengembang selepas roll roti lebih  kurang 1 jam. Roti ini mengembang sedikit berbanding cinnamon roll yang biasa Tie beli dikedai. makan 1 bijipun sudah mengenyangkan. Kawan kakak minta kakak bawa 1 biji setiap hari katanya sedap.Tak dapat nak tolong kalau hari cuti memang tak kemana2 boleh buat roti.
SELAMAT MENJAMU SELERA!!


No comments:

Post a Comment