Sunday, 6 October 2013

SELAMAT PENGANTIN BARU SITI

MACARON & PAVLOVA -CANDY TABLE
Color hijau sebelum bakar
Banyak dugaan & cabaran untuk dapat bulat yang sama & cantik...berpeluh2 dibuatnya...
Color hijau selepas dibakar
Color berubah selepas dibakar, Cabaran kedua... Tie kena cari color yang sesuai supaya tak faded selepas dibakar.
pink & purple?
Cabaran Ke-3= Tie perlu tunggu macaron lebih dr satu jam untuk dapatkan tektur yang tak meleleh. In other word untuk dapatkan bentuk seperti diatas. Fuihhh jika start pukul 5.30 pg untuk satu adunan pukul 11.30 baru siap kesemuanya. Itupun belum tentu semuanya cantik terbentuk.

Jikalau ada kawan2 diluar sana yang expert dlm menghasilkan macaron sudi2 kan share ilmu..tak rugi you...lagi bertambah rezki...

Pavlova as her wish, pengantin request nak pavlova base shj without adding whip cream & fruit.
Tie prepare dlm muffin cup dan letak dlm 2 sudu kecil setiap cup.
dapat dlm 22 cup dlm satu adunan.
Tie harap walaupun Tie tak boleh nak join kenduri Siti tapi sekurang2nya dgn macaron & pavlova pengubat rindu. Tie minta halalkan kalau ada kekurangan ya...

No comments:

Post a Comment